English

Dutch Time Attack: ronde op TT Circuit Assen vervalt

12 April 2024
Dutch Time Attack: ronde op TT Circuit Assen vervalt

Naar aanleiding van het evenement op 17 maart in Assen is besloten om het tijdschema aan te passen voor zowel Supercar Madness/AutoMadness op pinksterzondag en JapFest op pinkstermaandag. Al enkele jaren gaat de aanvoer voor de showpaddocks tot 11 uur (aanvang baanprogramma) over het circuit door de hoofdtribune, dit omdat enkele duizenden showcars voor 11 uur door de tunnel een flinke belasting geeft op het geluidsniveau dat dichtbij de tunnel wordt gemeten. Als het geluidsniveau het maximaal toelaatbare haalt, dan moet het baanprogramma worden stilgelegd en moet de afvoer van de showcars niet door de tunnel maar wederom door de hoofdtribune "achterlangs" via de zogenaamde Haarbocht. In het verleden heeft dit gespeeld (ook geluid op de showpaddocks van bijvoorbeeld podium en revvende auto's speelt een rol) en we hebben dit de laatste jaren succesvol kunnen uitvoeren.

Op 17 maart tijdens het evenement Hart voor Auto's is door verschillende oorzaken het maximum geluid overschreden en is via een escape gezorgd dat het gehele event kon doorgaan. Die escape is er de komende events niet. We moeten dus op safe spelen. Bovendien is per begin dit jaar de eindtijd van onze events vervroegd naar 17.30 in plaats van een maximale uitloop naar 18.30 voorheen. Het inpassen van Time Attack was al erg krap, waardoor andere programmaonderdelen in het geding kwamen, maar door deze nieuwe wijzigingen past het al helemaal niet meer. Dit heeft de volgende consequenties:

- Op beide dagen starten we met dragraces (heeft ook geen impact op het geluid gezien de ligging van dragracebaan). Mochten alle showcars voor 11 uur nog niet binnen zijn, dan kan links van de tunnel over het circuit nog worden aangevoerd in plaats van door de tunnel.
- Tijdens Japfest zorgen we ervoor dat alle tracksessies als parade en tracktime naar het einde van de dag verhuizen. Mocht er toch een geluidsoverschrijding zijn, dan zou het kunnen dat we die moeten annuleren. Het publiek heeft dan in ieder geval wel de Hour of Power en de Dragraces meegemaakt.
-Door meer dragracetijd op de zondag en ook op de maandag is er voor Time Attack geen goede spreiding mogelijk en ook geen garantie dat het programma tot en met de finales afgewerkt kunnen worden.

Het onderdeel vervalt dus helaas tijdens het pinksterweekend. Na het pinksterweekend kunnen we analyseren of Dutch Time Attack nog binnen de programmering past van onze evenementen.