Het 2017 seizoen komt eraan!

Het 2017 seizoen komt eraan!

Het is tijd om vooruit te gaan kijken naar een nieuw jaar Dutch Time Attack, een jaar met een frisse start voor de toekomst. We hebben de laatste twee seizoenen enkele steken laten vallen in communicatie, hebben constante veranderingen in reglementen doorgevoerd, en evenementen versoberd waar in de basis veel potentie en plezier in schuilt. We gaan wat we hiervan hebben geleerd in praktijk brengen, met ten eerste veranderingen binnen de organisatie om met frisse inzichten en energie te zorgen dat Dutch Time Attack terug komt als nooit tevoren. Zo zal het nieuwe reglement nu al per 1 november online komen en daarnaast is voorgenomen dat we het samen doen als organisatie, board, commissie en ook de rijders zelf. Dat is een belangrijke vereiste voor een succesvol seizoen, we zijn daarom blij dat er diverse nieuwe namen in de organisatie te zien zijn, waarvoor dank aan Jesper, Jeroen, Sebastian, Wiel en Luuk!
 
Het aangevulde Dutch Time Attack team, met hun taken zijn als volgt:

402 Automotive (Organisatie)
De organisatie is eind-verantwoordelijke van de Time Attack evenementen.
Ronald van den Broek - Organisator/Organiser
Esther Blaakman - Administrate & Wedstrijdsecretariaat/ Administration and race secretary

Dutch Time Attack Board (Event coördinatie)
Het DTAB zorgt voor een goede verloop van de evenementen/races en de daarbij horende taken en randzaken.
Paul van Stenis - Overall Track and Safety Coördinator
Jesper Kassies - Communicatie, Commercie & Reglement/ Communication, Commercial & Regulations
Hadi Rafiei - Pitlane Coördinator
Albert Jan Uildriks - Hoofd Technische Keuring/ Head Scrutineering
Martijn de Boer - Keurmeester/ Scrutineering
Jeroen Sterke - Rijdersvertegenwoordiger en Reglement/ Drivers Representative & Regulations
Wiel van der Wielen - Rijdersvertegenwoordiger, Social media en Reglement/ Drivers Representative, Social media & Regulations
Evert Thomas - Communicatie/ Communication

Time Attack Commissie:
De TA commissie ontwikkelt en beheert de reglementen, is op de achtergrond actief voor een soepele verloop rond evenementen/races en een steun in de rug voor het DTAB.
Luuk Mets - Media & Regulations/Reglement
Sebastiaan Remmerswaal - Klassementen & Reglement/ Rankings & Regulations
Wiel van der Wielen - Rijdersvertegenwoordiger, Social media & Reglement/  Drivers Representative, Social Media & Regulations
Jeroen Sterke - Rijdersvertegenwoordiger en Reglement/ Drivers Representative & Regulations
Jesper Kassies - Communicatie, Commercie & Reglement/ Communication, Commercial & Regulations

Rijdersvertegenwoordigers
In de nieuwe opzet zijn rijdersvertegenwoordigers opgenomen. Deze vertegenwoordigers zijn de stem van de rijders binnen Dutch Time Attack en hét aanspreekpunt voor de rijders bij vragen en problemen.

Reglementen 2017
Vóór 1 november zullen de nieuwe reglementen bekend worden. Deze nieuwe reglementen zullen dicht bij de internationale reglementen liggen als in bijvoorbeeld Engeland en Duitsland. De nieuwe vorm zal voor 5 jaar vast staan met een ruimte voor kleine tussentijdse wijzigingen door bijvoorbeeld ontwikkelingen binnen de markt of onvoorziene problemen. In het nieuwe reglement zullen de deelnemers in 4 klasses worden ingedeeld: Club, Pro, Super Pro, en Supercars. Er is rekening gehouden met de instapmogelijkheden in de Club klasse waar de mogelijkheid om in te stappen vereenvoudigd worden.
De ’Supercars’ klasse is nieuw, hierin kunnen o.a. supercars (hierop volgt een lijst in het reglement) en GT(3)-wagens rijden gezien deze buiten de reglementen vallen maar natuurlijk een genot zijn om te zien en horen strijden. En wie wil nou niet weten of zijn (zelf-)gebouwde wagen een Ferrari of GT-wagen verslaat op het circuit en andersom!
       
Rijtijd & Tarieven
We hebben besloten om naast de reglementen nog een kleine positieve wijziging door te voeren in de sessies. Een onderdeel daarvan is dat de finale van 10 rijders wordt teruggebracht naar 5 rijders, maar de belangrijkste verandering houdt in dat er in de vrije training ipv 20 minuten nu 30 minuten gereden kan worden om de afstelling voor de dag beter te kunnen optimaliseren. De deelnametarieven worden in 2017 gehandhaafd ten opzichte van 2016 met de zelfde regelingen qua tickets en vroegboekkortingen, er worden geen verhogingen doorgevoerd.
       
Media
Voor 2017 gaan we op zoek naar een aantal fotografen voor reportages. Reportages van de dag, reportages van de rijders, reportages van wagens en reportages bij onze sponsoren. Deze zullen worden  gepubliceerd in nieuwsbrieven, op social media en op de website. Gezien we druk bezig zijn om hier een juiste vorm aan te geven zullen we hier op een later moment op terug komen met meer informatie. Mocht je interesse hebben om als fotograaf/videograaf een rol te spelen binnen Time Attack, mail dan naar timeattack@402automotive.com inclusief je portfolio en we nemen contact met je op.
       
Agenda 2017
Voor 2017 staan op dit moment de volgende ronden Dutch Time Attack 2017 gepland, waarvan twee onder voorbehoud op een zaterdag waarvan op zijn minst één doorgang zal vinden. Behalve 19 maart kunnen alle data schuiven onder druk van internationale racekalenders:
Zondag 19 Maart 2017 – Circuit Park Zandvoort
Zondag 7 Mei 2017 – Circuit park Zandvoort
Zaterdag 5 augustus 2017 - Circuit Park Zandvoort
Zondag 24 September 2017 – TT circuit Assen (Finale)
       
Zoals gezegd sturen we per 1 november de nieuwe reglementen, zodat iedereen die interesse heeft zich optimaal kan voorbereiden. Als er andere ideeen of opmerkingen zijn, dan horen we dit ook graag.